ANMÄLAN TILL HT23

Ni som deltog under föregående seriespel har per automatik möjligheten till att deltaga under HT23 Del 2. De första matcherna startar i mitten av augusti.

UPPLÄGG OCH ANTAL MATCHER

Varje omgång (säsong) kommer att bestå av totalt 6 eller 5 matcher per lag. Varje divisionsgrupp kommer denna runda att bestå av 7 eller 6 lag. Priset justeras efter hur många matcher man spelar.

REGLER OCH MATCHUPPLÄGG

Vi spelar med 6 poängssystem vilket betyder att varje set är värt 2 poäng. Om matchen inte hinner spelas färdigt så delas poäng ut efter vad det står i aktuellt set. Exempelvis så ger 4-2 i aktuellt set en poäng om 1,5-0,5. Den tid som står till förfogande för varje enskild match är 90 minuter och matchen skall avslutas efter 90 minuter inklusive uppvärmning.


BOLLAR

Båda lag ansvarar tillsammans för att varje seriematch spelas med bollar som båda lag godkänner. I fallet ni saknar bollar så finns det att köpa i shopen alternativt i vår automat.

SPELSCHEMA, MATCHADMINISTRATION OCH RESERVSPELARE

En vecka innan aktuell säsong börjar så genereras ett aktuellt spelschema för respektive Division. Varje lag måste sedan stämma av dessa datum och kan sedan fram tills dess att säsongen börjar (första match för respektive lag) byta datum (under förutsättning att man har stämt av med aktuell motståndare). Datum justeras sedan i ligaspel där ni finner lediga tider.

Varje match ska i största möjliga mån spelas enligt utlagt spelschema. För att ytterligare underlätta för att så blir fallet så tillåter vi att varje lag får addera upp till två reservspelare under säsongen (aktuell reservspelare behöver inte anmälas förrän aktuell matchdag). Reservspelare ska dock godkännas av admin. Reservspelare ska vara i paritet med lagets nivå alternativt lägre. Spelare från högre nivå / högre division får EJ anmälas.

BYTE AV TID ELLER WO

I fallet man trots det EJ kan undvika att byta speldatum (pga plötsligt uppkommen sjukdom som gör att laget ej kan ställa två spelare på banan inklusive reservspelare) så kan ni tillsammans med motståndarlag i största möjliga mån själva administrera detta via funktionen ”lediga tider”. Observera att lediga tider endast kommer att finnas på fredagarlördagar och söndagar. OBS! Behöver ett lag byta tid pga sjukdom så måste motståndarlag kontaktas via sms innan ett byte av matchtid sker som senast 24 timmar innan matchtid. Om förfrågan sker senare så har motståndarlag rätten att neka byte av matchtid och erhålla WO.

Ändring av matchtid måste alltså göras som senast 24 timmar innan match (i samförstånd med motståndare). I annat fall erhåller lag som kan spela matchen vinst med 6-0, 6-0, 6-0 (WO). Laget som kan spela har dessutom rätt att få nyttja banan på angiven matchtid.

Observera att det lag som tvingas att lämna WO måste kontakta admin via sms eller på [email protected] alternativt att det lag som kan spela kan uppvisa sms från lag som ej kan spela för att visa tidpunkt för avbokning av match.

I fallet ett lag trots allt skulle acceptera att byta matchtid (flytta tid) så förlorar laget också rätten att kräva WO.

RAPPORTERING AV RESULTAT

Matchresultat rapporteras av lag som vinner i systemet ligaspel.se. Om ni är osäkra på hur systemet fungerar så går det självfallet bra att fråga den person som är på plats i hallen hur resultat registreras.

AVGIFT FÖR DELTAGANDE (6 MATCHER) SAMT BETALNING

Deltagande i seriespelet kostar 750 kr per person och säsong (1 500 kr per lag) alternativt 695 kr per person som medlem (1 390 kr per lag i fallet båda lagmedlemmar är medlemmar i Padel & Friends). Betalning för seriespelet sker på plats i hallen (och betalas per säsong) i samband med spel av lagets första match.

SISTA DATUM FÖR ANMÄLAN

Ansökan/ anmälan till seriespel hösten 2023 ska göras som senast  under juli månad via ligaspel.se.

PRISER

Seriesegrare i varje divisionsgrupp erhåller spelvärde på Padel & Friends

KÖPLATS

Det går bra att anmäla ett lag för köplats via knappen nedan. Ditt lag blir då placerat i kö. Om ditt lag ej får plats under nästa säsong så behåller laget köplatsen inför nästkommande säsong.