Spelregler

• Matchlängd: 60 min
  • Format: Spela 3 set, eller tills tiden tar slut. Totalt 6 poäng fördelas mellan lagen per match. Setvinst ger 2 poäng. En ledning i ett ofärdigt set ger 1.5 poäng till vinnaren och 0.5 poäng till förloraren. Oavgjort eller ospelat set ger 1 poäng var. Varje set räknas.

• Flest vunna game

Varje division har 6 lag där två lag går upp, 2 lag stannar medan två lag åker ur.

Allmänna regler

• Alla matcher ska spelas vardagar innan kl 16:00
  • 1 match per vecka där hemmalaget är ansvarig att kontakta motståndarna, komma överens om, samt boka speltid. Det lagnamn som är till vänster är hemmalag och det till höger är bortalag. Tex: Emerson - Cochlear. I detta exempel är Emerson hemmalag då det står till vänster om motståndarlaget.
  • Hemmalaget står för nya bollar om inget annat är överenskommet.
  • Priset är 900kr per lag.
  • Varje lag kommer att få krediter i form av ex antal klipp (varje lags kontaktperson får samma antal klipp som det antal matcher som laget är uppsatta som hemmalag) insatta på sitt Matchi-konto. Dessa klipp kan användas för att boka 60 minuters tider under vardagar innan kl 16:00
  • Reserver får tas in förutsatt att de ej spelar i en högre eller samma division
  • Rapportering av resultat sker av vinnande lag via ligaspel.se. Är resultat inte inlagd före sista angivet datum så kommer resultatet registreras så att bägge lag får 0 poäng.
  • Vid avhopp så förbehåller sig PDL Center rätten att ersätta dessa lag på det vis som dem anser är bäst. Detta för att vi skall kunna erbjuda så bra spelklimat som möjligt. Vanlig upp- och nedflyttning mellan serieomgångar gäller fortfarande.
  • Vid frågor om seriespelet kontakta oss via [email protected] eller 0650-416590.

Avbokningsregler

• Vid förhinder på överenskommen matchtid skall motståndarlaget kontaktas omgående. Tiden kan avbokas SENAST 24 TIMMAR INNAN MATCHSTART. Vid senare avbokningar kommer klippkrediten att vara förbrukad.
  • Görs avbokningen inte minst 24 timmar före match, så kommer tiden stå kvar och WO döms mot laget som avbokar. OBS, kommer lagen överens om att spela matchen på annan tid så är detta ok för PDL men då bekostas den nya tiden av laget som gjorde den sena avbokningen