FRÖVI PADELKLUBB - LIGASPEL 2020

Herrserien

Herrserien består av totalt 5 divisioner. Varje division består av 6 lag där alla möter alla. Det betyder att 5 matcher spelas totalt per omgång. En omgång pågår i 5 veckor med en match per vecka.

De två bästa lagen efter varje omgång flyttas upp en division, medan de två lagen längst ner flyttas ner en division. 

Damserien

Damserien består av totalt 4 divisioner. Varje division består av 6 lag där alla möter alla. Det betyder att 5 matcher spelas totalt per omgång. En omgång pågår i 5 veckor med en match per vecka.

De två bästa lagen efter varje omgång flyttas upp en division, medan de två lagen längst ner flyttas ner en division. 

Mixedserien 

Mixedserien består av totalt 4 divisioner. Varje division består av 6 lag där alla möter alla. Det betyder att 5 matcher spelas totalt per omgång. En omgång pågår i 5 veckor med en match per vecka.


De två bästa lagen efter varje omgång flyttas upp en division, medan de två lagen längst ner flyttas ner en division. 

Matchregler

Uppvärmning/Inbollning får ta max 3 minuter på banan innan serven lottas. Hemmalaget står för bollar, som ska vara i mycket bra skick. Dessa ska godkännas av motståndarna innan matchstart.


Matcherna spelas bäst av 3 set. Det första och andra setet avgörs med vanligt tiebreak vid ställningen 6-6, där det lag som först får 7 poäng (man måste vinna med 2 bollar) vinner setet.


Gamen spelas med No-add/Golden Point, som innebär att man spelar en avgörande boll vid ställning 40-40. Laget som returnerar, väljer vilken sida de vill att servaren ska serva till. Laget som vinner denna boll, vinner gamet. Om matchen går till ett avgörande tredje set, så spelas detta i ett så kallat "Super Tie Break". Laget som först når 10 poäng (där man måste vinna med 2 bollar) vinner matchen. Om matchen ej är avgjord när matchtiden är slut, vinner det lag som leder.

 

 

Registrering av resultat

 

Det vinnande laget registrerar resultatet via ligaspel.se enligt följande:

 
Poäng vid 2-0 i set: 3-0
Poäng vid 2-1 i set: 3-1
Poäng vid WO: 3-0

Placeringsreglerna i tabellen

 

1. Antal poäng

2. Resultat i inbördes möte

3. Antal vinster

4. Setskillnad

5. Gameskillnad

6. Lottning

 

Ersättande spelare

 

Det är tillåtet att ta in ersättare vid de tillfällen en i laget ej kan delta. Kravet är dock att ersättaren är medlem i Frövi Padelklubb, samt att personen själv inte deltar i en högre division.

 

Flytt av matchtid

 

Matcher får flyttas inom samma vecka som ordinarie matchtid är planerad till. Matchen ska dock vara spelad och registrerad senast 23.59 tisdag veckan därpå. Om matchen är ej spelad/registrerad inom utsatt tid resulterar detta i WO med 0 poäng till båda lagen. Ansvaret för ombokning av matchtid sköts av spelarna själva. 

 

Matcher som inte spelas

 

Matcher som inte spelas resulterar i WO-förlust till det lag som av någon anledning avbokade.


Tävlingsledning


Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att döma resultat där lagen är oense om resultat/utfall. Vi förbehåller oss även rätten att genomföra förändringar av lag i divisionerna om ev. situation/förutsättning kräver detta. 

 

För frågor rörande serien, vänligen kontakta någon i tävlingsledningen: 


Christoffer Moberg, [email protected] 

Magnus Yxsjö Andersson, [email protected]

Kalle Palmelius, [email protected]

 


Välkomna!

 

Med vänlig hälsning

Frövi Padelklubb